ULTIMA ORA! Vaccinarea cu AstraZeneca, SUSPENDATĂ în Europa!

În plină campanie de vaccinare, autoritățile din mai multe țări au luat decizia de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca. Care este motivul?

Deși inițial autoritățile au dat asigurări că toate vaccinurile existente la momentul actual pe piață sunt sigure și

nu prezintă un pericol pentru populație, acum, mai multe țări din Europa au luat decizia de a suspenda vaccinarea cu AstraZeneca.

Care este motivul?

Decizie de ultimă oră! Ce țări au oprit vaccinarea cu AstraZeneca și care sunt motivele pentru care autoritățile au luat această măsură?

Danemarca a luat decizia de a suspenda utilizarea vaccinului Oxford AstraZeneca în cadrul campaniei naționale de vaccinare. Specialiștii în sănătate au constatat că acesta ar putea avea efecte secundare grave.

Se pare că ar fi vorba despre apariția unor cheaguri de sânge fatale, motiv pentru care autoritățile din domeniul sănătății vor să investigheze în ce măsură efectele secundare au legătură cu injecția.

„Autoritățile din domeniul sănătății au suspendat, din cauza măsurilor de precauție, vaccinarea cu AstraZeneca în urma unui semnal al unui posibil efect secundar grav sub formă de cheaguri de sânge fatale.

Trebuie să acționăm repede și să investigăm temeinic.”, a anunțat ministrul danez al Sănătății, Magnus Heunicke, pe Twitter, potrivit alephnews.ro .

Nu doar Danemarca a decis să suspende vaccinarea cuserul produs de Oxford AstraZeneca, ci și Austria a luat această măsură. Imunizarea cu un lot de vaccinuri AstraZeneca a fost oprită după ce a fost raportat un deces, dar și apariția complicațiilor în cazul unei alte persoane.

„Atât noi, cât și Agenția Daneză a Medicamentului trebuie să răspundem la informațiile necesare, din Danemarca și alte țări europene, privind posibile efecte secundare serioase”, a declarat Soren Brostrom, directorul autorității pentru sănătate din Danemarca, potrivit b1.ro.

Pe lista țărilor care au oprit imunizarea cu vaccinul Oxford AstraZenecase află Estonia, Lituania, Letonia și Luxemburg și asta pentru că au primit doze din același lot care ar fi dus la apariția problemelor. În prezent, autoritățile investighează cele întâmplate pentru a descoperi dacă reacțiile adverse au fost provocate de vaccinul Oxford AstraZeneca sau au apărut din alte cauze.

În România nu a fost oprită administrarea vaccinului AstraZeneca, iar potrivit autorităților, campania de vaccinare se desfășoară în cele mai bune condiții, fără să fie raportate incidente grave. SCRIE kanald.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤