Un elev a primit nota 2 la purtare

  • Un elev este propus spre exmatriculare, primește nota 2 la purtare și este umilit public pentru că și-a criticat profesoara de desen pe un grup privat de Facebook.
  • În același liceu de elită din Buzău, B.P. Hasdeu, conducerea permite unui profesor acuzat de pornografie infantilă (ulterior și condamnat) să continue să vină la școală.
  • În cazul elevului, școala reacționează prompt. Mama băiatului, o casnică din Buzău, ajunge până la ministrul Educației ca să facă dreptate pentru fiul ei. Se simte umilită peste tot. Așa că dă în judecată liceul. Și se chinuie să facă rost de bani pentru a plăti avocatul.
  • Acum, băiatul refuză să mai dea interviuri, de teamă să nu supere conducerea liceului, iar familia povestește că a fost afectat emoțional și chiar s-a gândit să renunțe la școală. ”Mi-a spus cu legea în mână și nu mă pot apăra, la ce să mă mai duc la școală”, își amintește mama.

 


Andrei Voicu, un adolescent de 17 ani care învață la Liceul B.P. Hasdeu din Buzău, e supărat pe profa de desen că i-a dat nota 3. Când ajunge acasă, se plânge mamei, Elena Gabriela Voicu, că are note bune la obiecte mai importante și tocmai la desen a luat 3.

Andrei ascultă din nou melodia lansată în 2013 de trupa profesoarei lui de desen, Alina Barbu.

Pe ritmuri etno și dans săltăreț curg versurile ”stau și aștept și tot mă gândesc cum să fac și să mă lipesc de un băiat”. Melodia e despre cum o fată frumoasă caută un bărbat cu bani și se mulțumește cu un ”moșulică” având patru limuzine. Andrei o ascultă și i se pare că școala lui e nedreaptă, fiindcă impune reguli stricte elevilor, dar nu aplică aceeași rigurozitate când vine vorba de profesori.

Andrei a fost dintotdeauna băiatul care ”incomodează câteodată când spune adevărul”, spune mama lui, Elena.

În seara de 9 octombrie 2018, Andrei postează pe un grup privat de Facebook clipul YouTube cu melodia profesoarei. E critic și ironic. ”Băi băieți, eu zic să îi găsim profei un băiat de care să se lipească”, scrie el cu referire la versurile melodiei. Apoi spune că în liceul lor este interzisă purtarea bărbii și a părului lung, dar predă această ”struțo-cămilă a artei, care se zbate între vocația de a cânta și de a desena”.

Iată videoclipul:

➦ CITEȘTE ȘI... ➤