Un român a adăpostit la el în casă o familie cu 12 ucraineni.

Ajutorul venit din partea românului i-a făcut pe refugiați să recurgă la un gest impresionant.

Gestul unui român de a ajuta o familie cu 12 ucraineni i-a făcut pe refugiați să își arate recunoștința într-un mod cu

totul deosebit.

Ei au vrut să-i mulțumească bărbatului pentru ospitalitate, așa că i-au lăsat un mesaj emoționant, pe o bancnotă ucraineană.

O familie de ucraineni care a ajuns în România a reușit să îl impresioneze puternic pe un român care s-a oferit să-i

găzduiască peste noapte. Chiar dacă le-a fost destul de greu să se înțeleagă din cauza limbii, cei doisprezece refugiați au încercat să-i mulțumească într-un mod inedit bărbatului pentru faptul că i-a ajutat.

La plecare, ei i-au lăsat acestuia o bancnotă ucraineană, pe care au scris un mesaj emoționant: „Tocmai a plecat de la noi

o familie mare de 12 persoane. Se îndreaptă spre Polonia, respectiv Finlanda. Mai au mult de mers, săracii. Mulți copii mici.

E extrem de real tot ce se întâmplă. Sentimentele sunt foarte intense. Deși comunicarea e destul de greoaie, totul e din

priviri-ochii transmit tot. Au fost extrem de simțiți și recunoscători pentru găzduire. Ne-au lăsat un mesaj pe o bancnotă

ucraineană-din inimioară bănuim că e de bine. Ne poate traduce cineva mesajul?”, a scris românul pe un grup destinat celor care ajută refugiații ucraineni, în dreptul unei imagini cu bancnota respectivă.

Care a fost mesajul ucrainenilor pentru românul care i-a găzduit?

În urma mesajului postat de către bărbat în mediul online, reacțiile internauților nu au întârziat să apară.

Cei care cunosc limba i-au tradus imediat românului mesajul transmis de ucrainenii pe care i-a găzduit: „Din partea familiei Urekin. Mulțumim!”, au scris refugiații pe bancnotă, alături de o inimioară desenată cu carioca.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤