Un uriaș scandal zguduie scena muzicii populare românești! Iubita cântăreață Nicoleta Voica a fost aspru criticată de un renumit poet și scriitor român.

Nicoleta Voica a avut parte de o experiență amară după ce a fost supusă unei critici aspre din partea unui poet și prozator de renume, în urma unei prestații live în cadrul unui spectacol transmis de Televiziunea Română, dedicat celor 50 de ani ai săi în muzica populară.

Ion Marin-Almăjan a fost direct și fără menajamente în evaluarea sa. El a considerat recitalul lui Nicoleta Voica drept dezamăgitor și a subliniat că aceasta a lipsit de respect față de cultura pe care a reprezentat-o timp de jumătate de secol. Critica sa a fost una dintre cele mai severe făcute vreodată la adresa unui interpret de muzică tradițională.

Marin-Almăjan a remarcat că Nicoleta Voica a încercat să domine spectacolul, însă vocea sa nu mai avea strălucirea de altădată și nu mai putea transmite emoția corespunzătoare melodiei, ceea ce a afectat întregul recital. De asemenea, a menționat că și ansamblul care a însoțit-o a fost sub așteptări, fără interpreți care să se ridice la înălțimea artistică.

“Recitalul de aseară a fost, din punctul meu de vedere, dezamăgitor. În primul rând, vocea celebrei interprete nu a mai avut aceeași calitate ca în trecut și nu a putut acompania melodia așa cum era de așteptat”, a adăugat prozatorul, comparând prestația sa cu cea a Sofiei Vicoveanca, o altă mare interpretă care și la vârsta ei a menținut standardul și calitatea artistică.

Criticii au concluzionat că celebrarea ar fi putut fi mai reușită și mai respectuoasă cu participarea altor interpreți din diverse regiuni ale țării. Nicoleta Voica nu a reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor și astfel a aruncat o umbră asupra evenimentului.

Revista Star Popular, care a evidențiat criticile lui Marin-Almăjan, a încercat să obțină un răspuns din partea artistei, însă aceasta a ales să evite polemica.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤