VA FI SAU NU ROMÂNIA INVADATĂ DE RUSIA?! PLANUL SECRET AL LUI VLADIMIR PUTIN

Volodomir Zelenski, președintele Ucrainei, susține că Vladimir Putin are în plan să distrugă Europa, iare Republica Moldova, Polonia, Georgia și statele baltice sunt amenințate. Rămâne de văzut, pe viitor, dacă și România va intra

în vizorul liderului de la Kremlin, având în vedere că țara noastră și-a exprimat solidatitatea cu Ucraina de la începutul războiului.

Volodomir Zelenski a anunțat care sunt țările în pericol să fie invadate de Rusia. Potrivit oficialului ucrainean, Vladimir Putin ar intenționa să facă praf Europa.

Una este să fii ucigaş şi alta este să te sinucizi”, a spus președintele Ucrainei, care luptă alături de poporul său pentru salvarea Ucrainei.

Va fi sau nu România invadată de Rusia?! “Putin vrea să distrugă Europa”

Acesta a mai precizat că exportul de gaze și petrol rusești trebuie stopat în totalitate. Totodată, își dorește ca băncile rusești să fie excluse din sistemul de plăți SWIFT.

Putin vrea să distrugă Europa, iar Republica Moldova, Polonia, Georgia şi statele baltice sunt ameninţate”, a spus Volodomir Zelenski.

Occidentul cumpără încă petrol şi gaze ruseşti. Companiile occidentale încă operează pe piaţa rusă. Da, există sancţiuni şi suntem recunoscători pentru asta,

însă suntem expuşi unui atac care seamănă cu cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta este motivul pentru care sancţiunile trebuie înăsprite şi mai mult”, a mai spus Volodomir Zelenski.

“Amenințarea cu războiul nuclear e o cacealma”

În continuare, președintele Ucrainei a anunțat că nu crede într-un atac nuclear. “Cred că ameninţarea războiului nuclear este o cacealma. Una este să fii ucigaş şi alta este să te sinucizi… Mai degrabă, ameninţarea lui Putin arată o slăbiciune. Vrea să distrugă Europa”, a mai spus Volodomir Zelenski.

Sunt sigur că Rusia este conştientă de consecinţele catastrofale ale oricărei încercări de a folosi arme nucleare”, a continuat el.

Întrebat ce beneficii ar avea Ucraina dacă ar adera la Uniunea Europeană, Volodomir Zelenski a declarat: “UE ar câştiga o naţiune care luptă din greu pentru

libertate, democraţie, egalitate şi, prin urmare, pentru Europa. Pentru Ucraina, acest pas marchează sfârşitul unui drum foarte lung către comunitatea Europei, căreia îi aparţinem din punct de vedere istoric”.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤