Valeriu Gheorghiță, Avertisment Cu Privire La Tulpina Delta. Ce S-Ar Putea Întâmpla La Sfârșitul Lunii August

Valeriu Gheorghiță a lansat un avertisment cu privire la tulpina Delta. FANATIK vă spune ce s-ar putea întâmpla la sfârșitul lunii august

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva coronavirusului a transmis că varianta Delta a virusului va deveni dominantă și în România.

Valeriu Gheorgiță a subliniat că acest lucru se va întâmpla chiar peste două luni. Se așteaptă o creștere a numărului de cazuri de infectare.

Valeriu Gheorghiță, avertisment cu privire la tulpina Delta. Ce s-ar putea întâmpla la sfârșitul lunii august
„Nouă din 10 cazuri de COVID-19 care vor apărea la sfârşitul lunii august vor fi infecţii cu tulpină Delta,” a afirmat, miercuri seara, Valeriu Gheorghiță, potrivit Observator News.

Acesta a explicat că toate datele arată că va crește numărul de noi infectări în perioada următoare: „se estimează chiar de către experţii europeni că la nivel european, în ţările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce priveşte creşterea de cazuri”.

„Pentru august se estimează circa 70% circulaţia acestui virus, adică din toate cazurile de COVID-19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârşit de august se estimează chiar o creştere la 90%”, a explicat medicul.

Tulpina Delta, cunoscută și ca varianta indiană a coronavirusului a fost cea care a cauzat o criză epidemiologică de proporții în țara sud-asiatică. Autoritățile indiene s-au confruntat cu un număr extrem de mare de cazuri.

Totodată, numărul pacienților cu forme severe ale bolii a crescut, la fel și cel al deceselor. Totuși, potrivit specialiștilor, vaccinurile sunt eficiente.

Valeriu Gheorghiță, îngrijorări cu privire la tulpina Delta
Coordonatorul campaniei de vaccinare a

explicat că această variantă a virusului este una dintre cele mai grave din cele descoprite până acum. El a precizat că era de așteptat să apară astfel de tulpini.

„Din păcate, lucrurile sunt cât se poate de clare. Tulpina Delta, această variantă indiană, este una dintre cele mai adaptate din toate variantele circulante până la acest moment, are o capacitate de a se transmite cu uşurinţă

de la o persoană, la alta, are o rată de atac crescut în ceea ce priveşte procentul celor care se îmbolnăvesc. E o variantă adaptată, evoluată,” a spus medicul, potrivit G4Media. scrie fanatik.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤