Vasluiancă venită din Marea Britanie, prinsă de jandarmi, fără mască, într-o stațiune din Brașov! Aceasta trebuia să fie în carantină

Vasluiancă venită din Marea Britanie, prinsă de jandarmi, fără mască, într-o stațiune din Brașov! Aceasta trebuia să fie în carantină 1
O femeie din Vaslui, care tocmai ce revenise din Marea Britanie, unde s-a descoperit noua tulpină de coronavirus, mult mai contagioasă, a fost găsită într-o stațiune montană. Se retrăsese la munte să se distreze. Era singura de pe pârtie fără mască.

O vasluiancă ce se întorsese recent din Marea Britanie și care ar fi trebuit să fie în carantină a fost găsită de jandarmii din Brașov în zona telecabinei Capra Neagră. Potrivit Jandarmeriei Brașov, femeia a fost legitimată, în jurul orei 12.00, deoarece nu purta mască de protecție. Potrivit reprezentanților IPJ Brașov, era singura turistă care nu purta masca de protecție.

În urma verificărilor, jandarmii au aflat că femeia ar fi trebuit să se afle în carantină, în municipiul Vaslui, ca urmare a revenirii în țară din Regatul Unit al Marii Britanii. Femeia a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea carantinei și a fost anunțat DSP-ul.

Cine este pacienta zero infectată cu noua tulpină de coronavirus
Noua tulpină de COVID-19 a fost descoperită la o femeie din România care nu a călătorit în Marea Britanie, acolo unde a apărut pentru prima data noua formă a virusului, și nici într-o altă țară. Starea ei de sănătate este bună. Femeia infectată cu noua tulpină de coronavirus care e cu 70 la sută mai contagioasă se află internată în spital. În prezent, se face anchetă epidemiologică pentru a se vedea cu cine a intrat femeia în contact, mai ales că noua tulpină este mai contagioasă decât cea iniţială, scrie antena3.ro.

În urmă cu o săptămână, un bărbat internat la Institutul „Matei Balş” din Capitală şi infectat cu noul coronavirus era suspect că ar fi infectat cu noua tulpină a virusului. Bărbatul întors din Marea Britanie avea simptome de COVID-19. Dar analiza noii tulpini în cazul lui nu a fost confirmată.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤