Vaticanul în lacrimi: Papa s-a stins la vârsta de 95 de ani!

Cu profundă tristețe și reverență, lumii îi este comunicată trecerea în eternitate a venerabilului pape emerit Benedict al XVI-lea, un moment de adâncă întristare pentru inimile credincioșilor de pretutindeni. În vârstă de 94 de ani, preasfințitul suveran pontif a încetat din viață după o lungă și curajoasă luptă împotriva bolilor care și-au lăsat amprenta asupra sănătății sale, fiind înconjurat de îngrijirea devotată a medicilor în sanctuarul Mănăstirii Mater Ecclesiae din inima Vaticanului.

O existență consacrată credinței și serviciului Bisericii
Originar din Germania și cunoscut în lumea clerului sub numele de Joseph Ratzinger, papa Benedict al XVI-lea a dedicat fiecare clipă a vieții sale credinței și slujirii Bisericii Catolice. Ales în funcția supremă a papalității în anul 2005, el a ales să renunțe la tronul papal în anul 2013, marcând astfel o rară și istorică întoarcere, fiind primul suveran pontif care a făcut acest gest de abnegație în ultimele șase secole.

În timpul exercitării datoriei sale ca papă, Benedict al XVI-lea a devenit cunoscut pentru profunzimea discursurilor sale teologice și pentru promovarea valorilor tradiționale ale Bisericii Catolice. A fost un călăuzitor respectat și iubit de credincioși, dar și supus criticilor pentru convingerile sale conservatoare în diverse chestiuni sociale.

Ceremonia de înmormântare a papei emerit Benedict al XVI-lea
Sfânta Liturghie a înmormântării și funeraliile preasfințitului pape emerit Benedict al XVI-lea sunt programate să aibă loc joi, 5 ianuarie, în prestigioasa Piață Sfântul Petru din Roma, începând cu ora 9:30. Evenimentul solemn va fi prezidat de către Sanctitatea Sa papa Francisc, succesorul său în funcție, care a transmis un mesaj plin de compasiune și omagiu pentru contribuția remarcabilă pe care papa emerit a adus-o în slujirea Bisericii.

Cu modestie și reverență, papa emerit Benedict al XVI-lea și-a exprimat dorința ca serviciul funerar să fie desfășurat în conformitate cu tradițiile simple și spirituale ale credinței catolice. Credincioșii din toată lumea sunt invitați să-și aducă omagiul și să-și exprime recunoștința pentru o viață petrecută în slujirea credinței și a Bisericii.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤