VESTE TRISTA! Academia Română e în doliu. A murit o personalitate din mediul economic

România a mai pierdut un mare om. Președintele Asociației Generale a Economiștilor din România a trecut la cele veșnice.

Ziua de 11 octombrie 2021 este una neagră pentru Academia Română. Un mare academician a plecat la Ceruri.

Academia Română e în doliu. A murit o personalitate din mediul economic
Comunitatea universitară a Academiei de Studii Economice din București și Asociația Facultăților de Economie din România a dat astăzi cea mai tristă veste. Prof. univ. dr. Gheorghe Zaman, membru de onoare al AFER,

membru corespondent al Academiei Române și președinte al Asociației Generale a Economiștilor din România a încetat fulgerător din viață.

Colegii sunt în grea suferință și spun că profesorul Zaman a fost nu doar un remarcabil profesor și manager, cât mai ales un om în adevăratul sens al cuvântului.

„Veritabil model al tinerei generații”
„Aducem un omagiu celui care a fost pentru comunitatea noastră un remarcabil om de știință. Un veritabil model pentru tinerele generații și prieten de nădejde pentru cei care l-au cunoscut și care au avut onoarea de a lucra alături de domnia sa.

Va rămâne pentru totdeauna vie în memoria noastră imaginea personalității rare care a știut să găsească măsura justă a atitudinii profesionale în fața provocărilor vieții. Și să ne ofere explicațiile cele mai credibile pentru evoluțiile economice complicate din ultimele decenii.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

Academicianul Gheorghe Zaman este autorul de studii recunoscute ca repere ale cercetării de mare valoare în sfera științelor economice. A condus la nivel de excelență instituții de cercetare științifică de prestigiu național și internațional. A format numeroase generații de specialiști prin activitatea de mentor academic. S-a remarcat, întotdeauna, prin atitudinea sa civică de o consecvență exemplară.

În mod excepțional, trebuie recunoscut că a fost intelectualul care și-a ales ca mod de viață contactul cu oamenii, pentru a avea mereu măsura lucrurilor în laborioasa sa operă științifică și civică.

Va rămâne veșnic în amintirea noastră, cu tot ceea ce l-a definit ca explorator în tainele cunoașterii, ca profesor, manager și, mai presus de toate, ca OM. Sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, au declarat cei de la Asociația Facultăților de Economie din România.

A fost decorat cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler în 2002
Profesorul Zaman a primit titlul de Doctor honoris causa la șase universităţi din ţară. De asemenea, a fost distins cu Diploma Băncii Naţionale a României, dar și cu Medalia Asociaţiei Generale a Economiştilor din România. Plus alte diplome de excelenţă ale Institutului Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române.

În anul 2002 a primit Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler. Academicianul a absolvit Liceul Tudor Vladimirescu din București și Facultatea de Comerț Exterior din cadrul ASE. Specializarea și-a făcut-o în Austria și Marea Britanie. scrie retetesivedete.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤