VESTE TRISTA ! Doliu pe scena teatrului românesc. O îndrăgită actriță a murit la doar 53 de ani

ița Loredana Alexandrescu s-a stins din viață la vârsta de doar 53 de ani. Anunțul cu privire la decesul actriței a fost făcut de Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad.

Doliu pe scena teatrului românesc. O actriță îndrăgită din Arad a încetat din viață la doar 53 de ani. Înainte să facă parte din Trupa Marionete din Arad, Loredana Alexandrescu a jucat sute de roluri pe scenele teatrelor de stat din Giurgiu, Ploiești și Reșița.

,, S-a lăsat azi, definitiv, cortina peste viața unui om bun, generos, cu suflet cald și plin de compasiune. A unui om care a iubit teatrul și copiii. A iubit lumea așa cum e ea: cu bune și rele. Rămas bun,

Loredana Alexandrescu! Nu te vom uita niciodată! La fel cum nu vom uita zecile de povești cărora le-ai dat viață în aproape trei decenii de teatru.Drum lin, colegă dragă! ”, Echipa Trupei Marionete.

Loredana Alexandrescu, o viață dedicată scenei

Actrița Loredana Alexandrescu s-a născut în 16 februarie 1968, la Reșița și a urmat cursurile Secției de

Artă teatrală și cinematografică a Universității Ecologice din București.Și-a început cariera artistică la Teatrul „Ion Vasilescu” din Giurgiu și a activat, mai apoi, la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești și la Teatrul de Stat din Reșița.

Din 1998, numele ei este legat de scena arădeană. Trupa Marionete a fost locul în care întruchipat zeci de roluri în spectacole precum „Croitoraşul cel viteaz”, „ Spărgătorul de nuci”, „Fetița cu chibrituri” „D-l Goe şi Vizita” sau „Greuceanu”.

Mesajele emoționante ale colegilor de scenă

La aflarea veștii triste, pe pagina de Facebook a actriței au fost postate zeci de mesaj de despărțire din partea colegilor de scenă.

“Lore,inca nu imi vine sa cred ca ai pierdut lupta cu viata!Nu imi vine sa cred ca tu nu vei mai fi acolo,pe scena atunci cand voi merge cu Andrada la Teatru de Papusi,fara tine scena e pustie,tu ai fost cea care ne-ai adus pentru prima data acolo,tu ai fost cea care ne-a insuflat

dragul de Teatru de Papusi si iti multumesc din suflet pentru asta,as fi vrut sa fii de fiecare data acolo cand noi venim,dar din pacate Dumnezeu a avut alte planuri cu tine,El nu ia in Cer decat oamenii

buni,oamenii calzi si veseli,asa cum ai fost tu mereu.Sa manuiesti papusile in Rai si sa ai grija de noi de acolo de Sus,sa ne veghezi si sa fii alaturi se noi.Nu te vom uita niciodata!”, a scris o colegă a actriței.

“Lore… Da, era frumoasă, caldă, calmă, răbdătoare, nu avea neliniștea primei tinereți, dar avea aerul unei femei trecuta prin neliniști și care supraviețuia elegant… Trecerea în neființă n a făcut o în liniște ci cu luptă pentru fiecare zi, își dorea sa mai trăiască o zi, o luna, un an…

Dar cred ca acolo își va regăsi candoarea și pacea, erau în ea, dintotdeauna. Drum în lumină, Lore”, este un alt mesaj emoționant postat după dispariția actriței.

Unul dintre ultimele mesaje ale artistei este postat pe Facebook de pe patul de spital. Ea le mulțumea prietenilor pentru felicitările primite de ziua de naștere scrie kanald.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤