Veste tristă în lumea medicală. Ovidiu Burlacu, specialist în chirurgie toracică, a murit la vârsta de 58 de ani

Ziua continuă cu încă o veste tristă, de data aceasta venită din lumea medicală. Din păcate, medicul Ovidiu Burlacul de Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara a încetat din viață. Anunțul a făcut făcut în urmă cu puțin timp.

A murit medicul Ovidiu Burlacu

Ovidiu Burlacu, un cunoscut medic specialist în chirurgie toracică din Timișoara, a încetat din viață duminică după amiază la vârsta de 58 de ani. Din păcate, cadrul medical și-a luat rămas bun de la această lume lăsând în urmă multă suferințe, dar și o mulțime de suflete cărora le-a mai dat o șansă să trăiască.

Acesta se înscria pe lista celor mai apreciați medici ai spitalului Victor Babeș din Timișoara, iar vestea morții sale a întristat pe toată lumea.

Anunțul despre trecerea în neființă a lui Victor Babeș a fost făcut în urmă cu puțin timp de către reprezentații spitalului din Timișoara care regretă uriașa pierdere suferită.

“Lumea medicală din Timișoara este mai săracă. Unul dintre cei mai cunoscuți, apreciați și iubiți specialiști în chirurgie toracică ne-a părăsit. Medicul care a salvat viețile a mii si mii de pacienți (…)

A fost un exemplu pentru sute de medici rezidenți și și-a pus amprenta pe traseul profesional al fiecăruia dintre ei. Ovidiu Burlacu a lucrat, însă, ani de zile alături de colegii noștri pneumologi și a răspuns prezent ori de cate ori i-a fost solicitat ajutorul. Ne-a sprijinit să implementăm

în spital proceduri chirurgicale noi, aplicate până atunci doar în cele mai moderne unități sanitare din Occident. Noi, cei de la Victor Babeș, l-am considerat întotdeauna ca fiind un membru al

familiei spitalului nostru. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină”, se arată în mesajul transmis reprezentanţii spitalului, citat de tion.ro.

Duminică au mai murit două personalități din țară

Cu adevărat ziua de duminică a fost una plină de durere pentru mai multe familii, căci tot ieri marele actor Ion Caramitru a plecat dintre noi la vârsta de 79 de ani.

În cursul aceleiași dimineți sportivul Ivan Patzaichin și-a luat rămas bun de la această lume, el murind în spitalul Elias din cauza

cancerului pulmonar cu care s-a luptat o lungă perioadă de chin, dar care într-un final a fost mult mai puternic decât organismul acestuia. scrie spynews.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤