Veste Tristă! Maia Morgenstern s-a infectat cu COVID-19: „Nu vreau să vă fiu o povară”

Maia Morgenstern s-a infectat cu COVID-19 şi a anulat spectacolul în care urma să joace. „Prin natura profesiei mele, călătoresc mult, sunt expusă multor riscuri”, a spus actrița.

„Cred că a venit rândul meu să spun: «Nu vreau să devin o povară!» Și mai ales să acționez în consecință. Am grijă de mine.

În toate felurile: de trupul meu, de mintea mea, de sufletul meu. Am grijă permanentă.

În toată această perioadă am respectat toate regulile impuse, am urmat sfaturile specialiștilor de a mă proteja de boală, prin toate

mijloacele cunoscute. Fără fanfaronadă, fără propagandă, fără surle și trâmbițe, fără a jigni sau agresa pe nimeni”, a spus actrița.

„Nu vreau să vă fiu o povară”

Maia Morgenstern spune că a făcut zeci de teste pentru depistarea COVID-19. „Prin natura profesiei mele, călătoresc mult,

sunt expusă multor riscuri. Și, da, vreau să muncesc, să-mi câștig existența: nu vreau să fiu o povară.

O dată la doua zile sau în fiecare zi, dacă am spectacol sau filmare, făceam (și voi face!) test rapid. Certificat, necertificat, documente de orice culoare…eu fac, făceam și voi face test.

Desigur, mulți râdeau de mine….și vor mai râde. Nu-i nimic, nu vreau să le fiu o povară.

Și a fost așa:

M-am testat alaltăieri, negativ.

M-am testat ieri, negativ.

M-am testat și astăzi (pentru că urma să am spectacol): POZITIV

Evident, am anulat totul. Evident, m-am prezentat la medic din primul moment.
Nu vreau să devin o povară: cred că am evitat o tragedie. Aș fi putut infecta la rândul meu alți și alți colegi, parteneri de scenă, de muncă. Evident, am urmat cu sfințenie tratamentul prescris. E modul meu de a incerca

să scutesc oamenii din jurul meu de povara și spectacolul cumplit al unei forme grave de boală”, a scris Maia Morgenstern.

Artista a mai spus că nu înțelege de ce nu se testează în școli: „Acum, însă, nu înțeleg, nu pot înțelege ceva. Cum, cum să începi școala iar testele…peste o săptămână, așa… În fine. Nu mă întreabă nimeni pe mine.

Dar cred din tot sufletul că a te testa, a fi testat, a se face testarea în masă, în mod constant ar putea să ajute. Sau cel puțin, nu face rău. Nu cunosc efecte adverse..” scrie gandul.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤