VESTE TRISTA! O gravidă, infectată cu coronavirus, a murit după 11 zile de chin la Terapie Intensivă! „O săptămână se tratase acasă cu paracetamol”

Tânără, în vârstă de 32 de ani, gravidă și infectată cu virusul SARS-CoV-2, a pierdut lupta cu boala după 11 zile de chin la Terapie Intensivă. Medicii s-au luptat să-i salveze viața, însă eforturile lor au fost în zadar.

Organismul femeii a cedat și tot ce au mai putut face a fost să-i declare decesul. În urma morții ei, patru copii au rămas orfani de mamă! Iată toate detaliile!

Gavida a murit după 11 zile de chin pe secția de ATI

Tânăra era însărcinată în 24 de săptămâni și se prezentase la unitatea medicală pe 24 septembrie 2021. Cu o săptămână înainte de ajungela spital, aceasta se tratase singură acasă cu paracetamol. După ce i-au făcut mai mult investigații, medicii au ajuns la concluzia că aceasta are o bronopneumonie și au decis să o interneze de urgență. De asemenea, femeia nu era vaccinată anti-COVID.

„Pacienta, domiciliată în Nucet şi însărcinată în săptămâna 24, s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean în data de 24 septembrie, la ora 2:00, cu simptome specifice de

Covid-19. Din anamneza făcută în UPU a reieşit că timp de o săptămână se tratase acasă cu paracetamol. Din cauza simptomelor de infectare cu coronavirusul a fost testată, rezultatul ieşind pozitiv,

şi i s-a făcut CT, care a indicat o bronhopneumonie specifică Covid-19”, a declarat Lucia Daina, director medical şi manager interimar al Spitalului Judeţean, pentru  ebihoreanul.

După ce a ajuns la Maternitate cu sturația oxigenului de 90 la sută, starea de sănătate a început să se degradeze, așa că a fost mutată pe secia de Terapie Intensivă a spitalului Județean din Oradea.

Din nefericire, organismul ei a cedat 11 zile mai târziu. Acum, alți patru copii sunt orfani de mamă.

„S-a concluzionat pe de o parte că sarcina nu era în pericol, iar pe de altă parte că în scop vital matern (n.r. – pentru prioritizarea salvării vieţii gravidei faţă de cea a fătului) nu era indicată

o cezariană, aceasta putându-i agrava şi mai mult starea”, a mai spus medicul de la Spitalul Județean Oradea. scrie wowbiz.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤