Vestea momentului pentru cei vaccinați cu ambele doze!

Valeriu Gheorghiță a dat detalii despre cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat care sunt beneficiile pentru românii care ales să facă acest pas. Diferența este uriașă. Nivelul de protecție în fața infectării cu tulpina Delta crește enorm.

Valeriu Gheorghiță a explicat de ce este bine să se opteze și pentru a treia doză de vaccinare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a arătat cazul Israelului, unde s-a început vaccinarea cu doza booster pentru copiii de peste 12 ani. El a susținut că, însă, este nevoie de mai multe date de siguranță pentru a putea observa efectele acestei doze de rapel.

Potrivit acestuia, doza a treia vine cu o serie de beneficii pentru cei doresc să și-o administreze.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

„Pot să spun încă de pe acum că cei care se află în evidență și se cunosc cu afecțiuni cronice și au primit prima schemă de vaccinare și au mai mult de șase luni, foarte probabil că vor putea beneficia și de această doză booster, iar pentru restul categoriilor care nu se află în zona de risc, avem nevoie de mai multe date de siguranță”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Potrivita acestuia, a treia doză de vaccin anti-Covid-19 este eficientă împotriva tulpinii Delta și ne oferă o protecție î de până la 95% față de infecția asimptomatică.

Datele ne arata o creștere a protecției
„O persoană care are o schemă completă de vaccinare, pentru varianta Delta, protecția față de infecția asimptomatică este de 30 – 50%. Cu doza booster, datele ne arata o creștere a protecției față de infecție de până la 95%. O persoană care are schema de vaccinare completă și doza de rapel are un risc de circa 10-11 ori mai redus să se infecteze comparativ cu cei care au doar cele două doze administrate, iar riscul de a face o formă gravă se reduce cu până la 20 de ori, față de cei care au doar două doze”, a explicat medicul.

Întrebat dacă doza booster apare pe certificatul de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță a precizat: Dacă o persoană primește doza de booster și generează din nou certificatul digital apar trei doze din trei efectuate. Schema completă în momentul de față este considerată vaccinarea cu cele două doze, sau o doză în cazul vaccinului de la Johnson&Johnson.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤