Vești bune de la Comisia Europeană. Salariul minim pe economie va crește în curând

Comisia Europeană a anunțat că vrea ca salariile din țările Uniunii Europene să fie mărite. În prezent, România se poziționează pe lista statelor cu cele mai mici salarii.

România se află la lista țărilor UE cu cele mai mici salarii, însă acest lucru se poate schimba.

Comisia Europeană a declarat că românii se pot bucura de o mărire substanțială, în curând. Salariul minim pe economie din România ar putea să crească.

Președintele forului european a anunțat că își dorește ca toate
salariile minime să fie mărite. Acest plan al Comisiei Europene ar putea fi pus în practică în curând.

În prezent, țara noastră are al patrulea cel mai mic salariu minim pe economie din Uniunea Europeană. Potrivit Eurostat, cel mai mare salariu din UE îl deține Luxemburg, 2200 euro/lună, urmat de Irlanda sau Olanda cu aproximativ 1700 de euro pe lună, iar ulterior de Belgia și Germania cu 1600 euro/lună.

În prezent, Bulgaria și Serbia au cele mai mici salarii din Uniunea Europeană. Au puține peste 300 de euro, apoi urmează Ungaria și România, cu aproape 500 de euro pe lună.

Comisia Europeană își dorește să elimine această diferență a veniturile angajaților din statele UE și în acest caz salariu minim în România ar putea să ajungă la aproape 1500 euro/lună. Mai exact să ajungem la triplul sumei actuale.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤