VIDEO | Meteo: vremea se schimbă radical! Cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol puternic în 13 județe ale țării

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o nouă prognoză pentru România.

Veștile meteorologilor nu sunt unele bune.

Cod portocaliu de viscol puternic
Viscol va pune stăpânire în nu mai puțin de 13 județe ale țării. Vântul va sufla puternic, cu rafale de peste 120-140 km/h.

Vremea rea se instalează începând cu ziua de luni, 7 februarie, ora 22:00, până marți, 8 februarie, ora 20:00.
În intervalul menționat, vântul va sufla cu putere, cu rafale de peste 120-140 de km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.600 de metri.

Cod galben de ninsori și viscol
Meteorologii anunță totodată că în anumite regiuni își va face apariția și codul galben de ninsori și viscol. Vântul va sufla cu intensitate, cu viteze de peste 70-80 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, dar și în Munții Apuseni.Pe alocuri va ninge iar vizibilitatea va fi una scăzută.
Vizate de codul galben de vânt puternic mai sunt Dobrogea, estul Munteniei dar și Moldova. Codul galben se instalează începând de astăzi, 7 februarie, între orele 05:00 și 20:00.

În zonele menționate, vântul se va intensifica treptat, la început în zona Dobrogei și în estul Munteniei, apoi va urca și în Moldova.

Vântul va sufla la rafală cu viteze de 55-65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.

Vremea în București
În Capitală, meteorologii anunță că vremea se va menține prietenoasă, valorile termice situându-se cu mult peste mediile multianuale care erau specifice lunii februarie.

Pe timpul serii, cerul va fi înnorat. Noaptea își vor face apariția inclusiv ploile, iar vântul va sufla moderat.

Maximele vor înregistra 9-10 grade Celsius, în timp ce minimele vor ajunge la valori între 1 și -3 grade Celsius.

Anunțul făcut de specialiștii ANM
Cod Portocaliu: „Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 05 – 07 februarie, ora 10. Fenomene vizate: viscol puternic. Zone afectate: conform textului și hărții. În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.”

Cod Galben: „Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 02 – 07 februarie, ora 15. Fenomene vizate: viscol, ninsori moderate cantitativ. Zone afectate: conform textului și hărții. În intervalul menționat, local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ.”

➦ CITEȘTE ȘI... ➤