VIDEO. Totul despre uraganul Ida, care a lovit Louisiana cu rafale de vânt de peste 240 km/h. E cel mai puternic înregistrat vreodată

Uraganul Ida a atins coasta americană, La Port Fourchon, în Louisiana, s-au înregistrat rafale de vânt 240 km/h, potrivit Centrului Național pentru Uragane.

Avertizări cu privire la posibila apariție a unor tornade scurte, dar foarte puternice au fost emise pentru regiuni din Alabama, Florida, Louisiana și Mississippi, potrivit Storm Prediction Center.

Există, de asemenea, un pericol de furtună periculoasă în zonele aflate de-a lungul coastelor statelor Louisiana, Mississippi și Alabama. Imaginile înregistrate de camerele de supraveghe arată dimensiunile prăpădului.

Apreciază pentru mai multe informații utile !

Uraganul Ida a închis tot în Louisiana. Oamenii au fugit din fața primejdiei

Uraganul Ida a închis tot în Louisiana. Oamenii au fugit din fața primejdiei
Mulți dintre locuitori s-au refugiat deja din calea prăpădului în statele vecine. Dintre cei rămași, numai până acum, 285.000 de oameni au rămas fără energie electrică.
De teama condițiilor meteo extreme, companiile aeriene au anulat toate zborurile de pe Aeroportul Internațional Louis Armstrong din New Orleans duminică. Și Universitatea Tulane din New Orleans a anunțat că se închide duminică și luni, la mai puțin de o săptămână după ce studenții s-au întors în campus. Peste 95% din producția de petrol din Golful Mexic a fost oprită datorită uraganului Ida, au declarat duminică autoritățile de reglementare, indicând că uraganul are un impact semnificativ asupra aprovizionării cu energie.
Personalul a fost evacuat dintr-un total de 288 de platforme de producție de petrol și gaze, conform Biroului de Securitate și Aplicarea Mediului.

Biden îi îndeamnă pe locuitorii să ia furtuna „foarte în serios”
Președintele Biden i-a îndemnat pe locuitori să asculte oficialii și să rămână în siguranță.

„Furtuna este o furtună care vă pune viața în pericol. … Și distrugerile este probabil să fie imensă. Cel mai important lucru pe care îl pot spune acum este că toată lumea ar trebui să asculte instrucțiunile de la oficialii locali și de stat. Luați-le în serios. Nu sunt numai coastele în pericol. Nu este numai New Orleans. Pericole sunt și mai la nord. Se așteaptă ca precipitațiile să fie extrem de ridicate „, a spus Biden în timp ce a primit toate informațiile despre uragan de la Agenția Federală de Management al Urgențelor, notează CNN.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤