Zi Neagră În Familia Regală A României. A Murit Arhiducesa Maria Magdalena

Zi de doliu în Familia Regală a României. S-a stins din viață arhiducesa Maria Magdalena a Austriei. Ea era fiica pricipesei Ileana a României cu Arhiducele Anton al Rusiei. Familia Regală a României a anunțat, printr-o postare în spațiul virtual, trecerea acesteia în neființă. Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei s-a stins la Salzburg unde se retrăsese în ultimii ani din viață.

Doliu în Familia Regală a României
Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei a fost foarte legată de România unde a stat perioade lungi din viața sa, la București, la Sinaia, sau Săvârșin.

În ultimii 13 ani, arhiducesa a călătorit împreună cu soțul ei, alături de Custodele Coroanei și de Principele Radu, în Trenul Regal și a vizitat multe orașe din țară, precum Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Alba Iulia, Brașov și Făgăraș.

Iată mesajul de condoleanțe transmis de către Familia Regală a României:

Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Imperiale și Regale Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei. Fiică a Principesei Ileana a României și a Arhiducelui Anton al Austriei, Maria Magdalena s-a născut la 2 octombrie 1939, la Castelul Sonnberg din Austria.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Familiei Regale a României, se arată informații legate de viața arhiducesei și de relația cu membrii Familiei Regale stabiliți în România. Maria Magdalena a Austriei a fost căsătorită cu Baronul Hanns von Holzhausen și împreună au avut trei copii, Baronul Johannes, Baronul Georg și Baroana Alexandra von Holzhausen.

În 2016, arhiducesa a fost decorată cu Crucea Casei Regale a României de către Regele Mihai. Evenimentul a avut loc pe 10 mai.

Potrivit comunicatului Familiei Regale a României, arhiducesa a luat parte la aducerea Inimii Reginei Maria la Castelul Pelișor, în anul 2015, a participat la ziua de 10 Mai la Castelul Peleș, în 2016, cu ocazia aniversării a 150 de ani ai Dinastiei Naționale.

Arhiducesa și Baronul Hanns au participat la funeraliile Reginei Ana, în august 2016 și, deși starea sa de sănătate se deteriorase considerabil, arhiducesa a fost prezentă la funeraliile Regelui Mihai, în decembrie 2017.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤