Zi neagră pentru medicina românească! S-a stins din viață un nume care a făcut istorie

Din nefericire avem vești triste pentru întreaga țară. Este o zi neagră în medicina românească, după ce s-a aflat că a murit inventatoarea vaccinului Polidin, care a salvat generații întregi. Vestea trecerii sale în neființă i-a întristat pe toți cei care au cunoscut-o, precum și pe toți cei care au înțeles ce a însemnat existența ei pentru omenire.

Doliu în medicina românească

S-a stins din viață Sylvia Hoișie, medicul care a inventat vaccinul Polidin. Reputatul medic a murit la vârsta de 94 de ani. Cea cunoscută și sub numele de doamna doctor Polidin a păstrat toată viața certificatul de inovator al Polidinului, alături de multe alte premii, certificate și distincții obținute în urma celor 61 de ani dedicaţi medicinii şi cercetării.

Sylvia Hoișie era de loc din Câmpulung Moldovenesc și a avut o poveste de viață impresionantă. În anul 1941, la vârsta de 14 ani, a fost deportată, împreună cu întreaga ei familie, în Transnistria și a supraviețuit celor patru ani de lagăr, după care s-a întors în România.

A studiat medicina la Iaşi, după care s-a angajat la Institutul Cantacuzino, în același oraș, unde a devenit unul dintre cercetătorii care, la începutul anilor ‘60, au inventat cunoscutul medicament Polidin, stimulator al imunităţii utilizat zeci de ani de o ţară întreagă. Peste fix o lună, reputatul medic ar fi împlinit vârsta de 95 de ani.

Ce spunea cercetătoarea Sylvia Hoișie despre imunitatea în fața bolilor

Într-un interviu pentru Digi 24, cercetătoarea Sylvia Hoișie a vorbit, în urmă cu un an, despre ce trebuie să facă oamenii pentru a obține o bună imunitate. Reputatul medic a spus atunci că alimentația este vitală și că trebuie să conțină multe legume și puțină carne, vitamine D și C, dar și preparate care să conțină Zinc.

Potrivit spuselor regretatului medic, foarte importantă pentru o bună imunitate este o viață liniștită ceea ce în zilele noastre, mai ales pentru cei tineri, este greu de atins.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤